Eerste spatader patienten in nederland die behandeld zijn met venaseal

Eerste Nederlandse patiënten behandeld  met Venaseal lijmmethode voor spataderen.

In het Centrum Oosterwal te Alkmaar , een gespecialiseerde kliniek voor flebologie  en dermatologie  werden vorige week 5 patiënten succesvol behandeld met een nieuwe unieke methode om spataderen te behandelen. De methode is voor het eerst in Nederland toegepast. De chirurgen Clarissa Vlijmen en James Lawson  zijn zeer tevreden over de afloop . De ingreep is eenvoudig en veilig toe te passen onder echocontrole .Tot nu toe zijn wereldwijd zo’n 60 patiënten effectief behandeld zonder ernstige complicaties. De Venaseal behandeling ,bestaat uit het afsluiten van de zieke stamaderen met een speciale weefsellijm, die door middel van een gepatenteerd inbrengsysteem in de ader wordt achtergelaten. Deze behandeling , die door Sapheon inc is ontwikkeld, is volledig pijnloos, zodat geen lokale verdoving of narcose nodig is . De ingreep duurt 20-30 minuten en de patiënt kan na de ingreep direct naar huis. Compressiekousen zijn veelal onnodig .

Het centrum Oosterwal zal met 4 andere klinieken in Europa participeren in een de Europese Sapheon Closure System Observational Prospective (eSCOPE) Trial – die binnenkort in de EU van start gaat.

Het Sapheon Closure System, dat CE-goedkeuring ontvangen heeft in september 2011, belichaamt een nieuwe benadering voor de behandeling van spataderen als gevolg van veneuze reflux ziekte. Gebaseerd op een geavanceerde gepatenteerde medische lijm en voor eenmalig gebruik katheter-gebaseerde inbrengsysteem, wordt een onmiddellijke en permanente sluiting van de stamader gerealiseerd  zonder chirurgie, thermische ablatie, of scleroserende chemicaliën. Kijk voor verdere informatie op

www.sapheoninc.com

of zie animatie

 

of neem contact op met

Centrum Oosterwal

Comeniusstraat 3

1817 MS Alkmaa

Postbus 20

1800 AA Alkmaar

Telefoon: 072 515 77 44

Fax: 072 512 35 78

Email: info@centrum-oosterwal.nl

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s