Mijn buurman met een zwarte Prius

Mijn rechterbuurman in Nederland heeft een zwarte Toyota Prius op de oprit naast de knalrode Passat van de echtgenote. Mijn linkerbuurman heeft een grote zwarte Pick Up ( met zo’n bakkie) die hoog op de wielen staat. Hij heeft een restaurant in de binnenstad van Amsterdam en dan is zo’n ding wel handig voor aan en afvoer van goederen.
De kinderen willen niet meerijden in de Prius. Hij is te klein achter en bovendien schamen ze zich een beetje om met zo’n auto gezien te worden. Een Prius is in Nederland nog een zeldzaam verschijnsel op de weg . De Nederlander vindt hem lelijk en onhandig. In New York is de Prius hot !
Je ziet niet anders. Ook veel van de gele taxi’s zijn hybride geworden. Burgemeester Bloomberg wil een hybride transformatie van alle taxi’s binnen 5 jaar ! Op de electrische bussen staat ” Zero Admission” . Amerika is met het milieu bezig dacht ik . In de rest van het land is het echter anders . Op het platte land zie je voornamelijk SUV’s en Pick Up trucks die zo hoog op de wielen staan dat ze een keukentrapje gebruiken om in te stappen . Misschien een idee voor mijn linkerbuurman ?

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s